Mindful Monday

Päätin, että aloitan vuoden vaihteessa uuden postaussarjan täällä blogin puolella ja tästä maanantaista lähtien julkaisen joka maanantai uuden #mindfulmonday blogikirjoituksen. Aiheena siis kaikki mikä liittyy mielenhallintaan ja henkiseen hyvinvointiin. Omia kokemuksiani ja vinkkejä parempaan oloon.

Tämän postauksen olen itseasiassa kirjoittanut jo kuukausia sitten, mutta jostakin syystä se on jäänyt postaamatta aikaisemmin. Aiheena on siis itsekuri ja miten oon itse sitä tietoisesti harjoittanut ja harjoitan edelleen niin ja ennenkaikkea miksi.

IIman itsekuria en voi onnistua asettamissani tavoitteissa. Koska en voi olla aina motivoitunut tarvitsen hyvää itsekuria. 

Itsekuri ei kuitenkaan ole synnynnäinen ominaisuus vaan se saavutetaan pitkäjänteisellä ja säännöllisellä harjoittamisella. 

Paras neuvo minkä voin omien kokemuksien perusteella antaa on; älä anna periksi! Vaikka tulisi kuinka takapakkia ja sorrut vaikka viikolla herkutteluun tai päivän urheilu jää välistä palaa mahdollisimman pian takaisin alkuperäiseen suunnitelmaan äläkä jää vellomaan epäonnistumisiin. En ole edes laskenut kuinka monta kertaa oon itse sortunut vanhoihin tapoihin, mutta olen myös tehnyt itselleni lupauksen jatkaa vaikka kuinka tuntisin itseni epäonnistuneeksi. Ajan kanssa huomaat että itsekuri parantuu ja tulee vähemmän ja vähemmän lipsahduksia.

Tässä vielä muutama syy miksi kannattaa harjoittaa itsekuria:

  1. Olet itsevarmempi
  2. Olet tyytyväisempi omaan elämääsi
  3. Tulet paljon todennäköisemmin menestymään asioissa, joita tavoittelet
  4. Kasvattaa luonnetta ja sisäistä voimaasi
  5. Ihmissuhteesi paranevat

Mistä sitten voisit aloittaa itsekurin harjoittamisen? Tässä kohtaa on hyvä miettiä esimerkiksi omia päivittäisiä rutiineja. Mitkä tavat koet tuovan itsellesi enemmän energiaa ja hyvää fiilistä ja onko jotain asioita mitä haluaisit omissa päivittäisissä rutiineissasi muuttaa? Muista olla 100% rehellinen itsellesi.

Jos olet aina halunnut käydä aamuisin ennen työpäivää salilla on tässä sulla hyvä tilaisuus asettaa se tavoitteeksi vaikka seuraavaksi neljäksi viikoksi ja tehdä tarkka päivittäinen suunnitelma miten onnistut tavoitteessasi. 

Ihanaa uutta viikkoa,

xx Tiina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s