My New Years resolutions

Mun uusivuosi 2020 tulee keskittymään entistä enemmän hyvinvointiin, varsinkin omaan sisäiseen hyvinvointiin, mutta myös laadukkaaseen ravintoon ja säännölliseen liikuntaan ja haluan myös omalta osaltani vähentää entistä enemmän esimerkiksi muovin käyttöä ja olla muutenkin enemmän mindful ..mikä se sana on suomeksi? omista valinnoistani koskien ilmastonmuutosta. Joten listasin alle omia lupauksiani.

Less screen time

Haluan ehdottomasti olla enemmän läsnä ja vähemmän puhelimella. Mun puhelimen käyttö menee välillä todella yli ja vilkuilen sosiaalista mediaa ihan kokoajan vaikka ei olisi mitään syytä. Jos oon pitkään tuijotellut kännykkää tauotta, huomaan sen omassa mielentilassa sellasena ”en nauti mistään” -fiiliksenä. Ja luinkin (suosikkini) Dr. Joe Dispenzan haastattelusta, kuinka jatkuva ruutuaika saa aivot käymään ylikierroksilla niin ison tietotulvan vuoksi, jolloin aivot ei osaa regoida siihen kuin menemällä niin sanotusti kiinni tai lukkoon, josta siis tulee tämä tyhjyyden tunne jonka seurauksena et pysty nauttimaan mistään. Joten paljon vähemmän sosiaalista mediaa paljon enemmän hetkeen keskittymistä.

More greens in my diet

Oon muutamien vuosien ajan ollut noin 90% kasvissyöjä. Syön siis edelleen kalaa ja rapuja mutta harvoin. Lisäksi käytän myös joitakin maitotuotteita kuten voita, suklaata ja juustoja syön paljon! Haluan siis lisätä entistä enemmän kasviksia ruokavaliooni ja erityisesti vihreitä kasviksia, mitä tummemman vihreitä sen terveellisempää se on. Eli paljon lehtikaalia, pinaattia ja tuoreita yrttejä.

more yoga

Viime vuonna tein lähinnä iltaisin jooga venytyksiä Youtube videoiden avulla ja mitä enemmän oon sen vaikutuksista lukenut sitä enemmän haluan tehdä sille tilaa treenikalenteriini. Tiesitkö, että vahvat negatiiviset tunteet jopa lapsuudesta asti voivat ns. patoutua tai jäädä jumiin oman kehon lihaksiin kuten lantioon ja niskahartia seudulle mikä näkyy lihaksen kireytenä? Joogan avulla mm. näitä lihaksia avataan erilaisilla venytyksillä, jolloin tunteet kehossa pääsevät vapautumaan kokonaan kehostamme.

wake up earlier

Haluan aloittaa aamuni mahdollisimman aikaisin ihan pelkästään sen takia, että koen olevani paljon tehokkaampi myös koko päivän. Viime vuonna pääsin hyvään rytmiin mutta tänä vuonna aion vielä aikaistaa heräämisiäni. Mikä siis tarkoittaa aikaisempia nukkumaanmenoaikoja.

More meditation

Olen hehkuttanut meditointia varmaan jokatoisessa postauksessani, joten ei varmaan tule yllätyksenä tämä lupaus. Haluan keskittyä entistä enemmän ei ohjattuun meditointiin ja visualisointiin.

Less plastic

Oon pitkään pitänyt kestokasseja kaupassa mukana ja jos on tarvinnut ostaa kauppakasseja olen aina ottanut joko paperisen tai biopussin. Mutta on niin paljon enemmän mitä voin tehdä ja aion jakaa myös täällä blogin puolella hyviä vinkkejä vähempään kulutukseen. Tarkoitus on lisätä omaa tietoisuutta ja miettiä päivittäisten valintojeni merkitystä ympäristölle.

Siinä muutama lupaus, jotka aion tänä vuonna pitää mielessä. Teettekö te uudenvuoden lupauksia? Ja jos niin mitä?

xx Tiina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s