Why it’s important to do nothing every now and then

Tämä joulu on ollut mulle super rentouttava ja ihana. Ollaan vietetty laatuaikaa läheisten kanssa ja syöty vähän liiankin hyvin, hah. Ollaan katsottu jouluelokuvia, pelailtu lautapelejä, juteltu, naurettu, luettu ja ulkoiltu. Oon unohtanut ihan kokonaan työasiat ja keskittynyt täysillä joulun viettoon. Ja voin kertoa, että se on tehnyt todella hyvää nimenomaan mielelle! Nyt on todella inspiroitunut, energinen ja motivoitunut fiilis ja odotan innolla mitä vuosi 2020 tuo tullessaan.

Tämän postauksen aihe nousi mun mieleen, kun pohdin sitä, miksi tykkään niin paljon joulusta, miksi joulussa on niin erityinen tunnelma ja fiilis mitä ei minään muuna juhlapyhänä ole. Tulin siihen tulokseen, että jouluna annan itselleni aivan täysin luvan päästää irti kaikista työhuolista tai stressin aiheista ja päätän keskittyä 100% viettämään aikaa läheisten kanssa. Ja tänä jouluna päätin ottaa tän tavan itselleni säännölliseksi osaksi arkeani, koska huomasin kuinka iso vaikutus sillä on energiatasooni, mielialaani ja uusien ideoiden syntyyn. 

Tutkin asiaa vähän enemmän ja löysin paljon artikkeleitä, joissa kerrotaan kuinka on mm. tieteellisesti todistettu ihmisen tarvitsevan säännöllistä lepoa, jotta aivot toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Lepo, meditointi, uni ja vaikkapa kävelyt metsässä eli kaikki mikä saa mielen rentoutumaan auttaa sinua olemaan tehokkaampi, inspiroituneempi ja ylipäänsä paras mahdollinen versio itsestäsi.

Kun tätä miettii tarkemmin, niin tottakai se menee niin! Lataammehan myös puhelimien ja tietokoneiden akkuja säännöllisin väliajoin, joten miksemme ”lataisi” myös itseämme?

Välillä koen, että kiirettä ja stressiä pidetään jotenkin erityisen arvossa, ja mitä enemmän olet saanut aikaiseksi sitä parempana ihmisenä sinua pidetään. Ja jos välillä päätät levätä niin joko joku muu pitää sinua laiskana tai vielä pahempaa, soimaat itse itseäsi mielessäsi laiskaksi ja saamattomaksi. 

Sorrun itsekin välillä siihen ajatukseen, että minun pitäisi olla kokoajan tekemässä jotain, jotta en pitäisi itseäni laiskana, mutta pidän nykyään myös välttämättömänä päästää irti kaikesta ja antaa mielelle tilaa hengittää ja vain olla. Kaikki lähtee tässäkin siitä, että tiedostaa omat ajatuksensa, jotta ne voi myös muuttaa.

Ja kun ymmärretään, että tavoite ei ole kova kiire ja loputon to do-listojen suorittaminen vaan tärkeiden asioiden priorisointi niin voimme jättää kaiken turhan tekemisen kokonaan pois tai delegoida ne toisille, jolloin jää myös aikaa sellaisille asioille mitkä ovat oikeasti tärkeitä kuten oman henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin ylläpitäminen.

Toivottavasti teillä on ollut ihana joulu ja saatte nauttia ja rauhoittua ja levätä vielä näinä välipäivinäkin.

ps. löydät mut myös instasta nimimerkillä @hervisionbytiina.

xx Tiina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s