How I stay motivated?

Kuuntelin viikonloppuna kirjan nimeltä ”Atomic habits”, jossa puhutaan siitä, kuinka pienillä arjen rutiineilla voi muuttaa omaa elämäänsä kunhan vaan jaksaa pysyä niissä vuosien ajan vaikka tuloksia ei heti näkisikään.

Kirjan luettuani jäin pohtimaan motivaatiota ja sitä miten itse oon kokenut parhaimmaksi tavaksi pitää sitä yllä.

Fakta on kuitenkin se, että jos tekee tai vie asioita eteenpäin ainoastaan silloin kun on motivoitunut fiilis, ei koskaan tule saavuttamaan päämääräänsä, koska motivaatiota ei ole mahdollista pitää jatkuvasti yllä vaan on oltava itsekuria.

Itsekurin avulla teen tarvittavat asiat, jotta pääsen lähemmäksi tavoitettani vaikka motivaatio olisikin nollassa. Ja jotta pääsen tavoitteeseeni on otettava päivittäin askeleita kohti päämäärää.

Oon kuitenkin huomannut, että on muutamia keinoja pitää motivaatiota yllä pidempään.

  1. Visualisointi, näe tavoitteesi kirkkaana mielessäsi jo etukäteen. Mitä kirkkaammin ja yksityiskohtaisemmin voit sen nähdä mielessäsi, sitä todennäköisemmin teet sen eteen myös töitä.
  2. Kiitollisuus, kun ajattelen että saan tehdä, saan tienata, saan olla terve, saan liikuttaa kroppaani.. Huomaan olevani motivoitunut jo pelkästään siitä, että muutan ajattelutapaani.
  3. Muistuta itseäsi miksi alunperin halusit saavuttaa tavoitteesi. Toisin sanoen mieti syy tavoitteesi takana.

Ihanaa 2. Adventtisunnuntaita!

xx Tiina