My favourite Christmas traditions on Christmas Eve

Joulupostaus on täällä taas ja tällä kertaa aiheena jouluperinteet jouluaattona. Tässä postauksessa keskityn nimenomaan jouluaattoon, koska muuten lista olisi ehkä liian pitkä.

Mulle jouluperinteet tekee joulun, varsinkin jouluruoka on tärkeässä osassa.

Listasin kaikki tärkeimmät alle.

1. Aamupala jouluaattoaamuna on mun suosikkihetki joulussa. Musta on ihanaa herätä jouluaattona viimeistään kahdeksalta aamulla, jolloin valmistetaan riisipuuro ja samalla taustalla pyörii ikisuosikki Joulupukin kuumalinja. 

Mulle tuo aamupala on jopa tärkeämpi kuin se pääruoka illallisella. Voi myös johtua siitä, että rakastan riisipuuroa yli kaiken, mutta myös siitä että jouluaattoaamussa on jotenkin ihana tunnelma! Se, että saa rauhassa istua ja syödä, parhaimmassa tapauksessa katsella samalla ikkunasta lumisadetta ja hengailla läheisten kesken joulupyjamissa. Ah!

2. Uusien vegeruokien testailu. Tästä on alkanut tulla jo perinne, koska osa meidän perheestä ei enää syö muuta lihaa kuin kalaa, joten uusia herkullisia reseptejä täytyy keksiä liharuokien tilalle. Tänä vuonna testiin pääsee ainakin porkkala ja vegaaninen cavi’ar. Yksi herkku mitä oon tehnyt muutamana vuotena putkeen on saaristolaisleipä, josta on tullut kaikkien suosikki vaikka itse sanonkin 😉 

3. Joulusauna. Ja parasta olisi avanto siihen kylkeen mutta lumihankikin kelpaa!

4. Kuusen koristelu. Yleensä aattoaamuna tuodaan äidin luona aito kuusi sisälle koristeltavaksi. 

5. Joululeffa. Aattoiltana kera glögin ja konvehtien.

6. Joulupukki & lahjat. Siskon lapsien kohokohta!

7. Jouluruokailu. Pitkän kaavan mukaan kaikki samassa pitkässä pöydässä. Panostetaan myös siskojen ja äidin kanssa erityisen paljon joulupöydän kattaukseen eli paljon kynttilöitä, kukkia, köynnöksiä ja koristeita.

Toivottavasti en unohtanut mitään, uskon että tuossa listassa on ainakin ne tärkeimmät ja taitaa olla aika monessa muussakin perheessä samoja perinteitä?

Ollaan vietetty lapsena jouluja myös Ruotsissa, jossa ei ollut saunaa tai kaikkia perinteisiä suomalaisia jouluruokia, mutta oon aina tykännyt myös niistä jouluista. Tärkeintä ehkä kuitenkin on se, että saa viettää joulun rakkaiden kanssa.

Mitä kaikkea teidän jouluaattoon kuuluu? Mikä on sun suosikki perinne joulussa vai onko sellaisia?

ps. 33 yötä jouluun on…

xx Tiina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s