Gratitude journal

Kiitollisuuspäiväkirja. Jokainen on varmaan ainakin kuullut siitä ja ehkä kuullut siitä olevan apua esimerkiksi masennuksen kanssa.

Latasin muutama viikko sitten itselleni sovelluksen nimeltä Gratitude app, johon kirjoitan joka päivä asioita, joista olen kiitollinen. Oon huomannut heti muutoksen mielentilassa kun keskityn tarkoituksella niihin asioihin, joista olen kiitollinen.

Aina kun aloitan jonkin uuden tavan tarvitsee mun aina ensiksi ymmärtää miksi sitä kannattaa tehdä, jotta jaksan jatkaa sitä päivittäin ja sisällyttää sen osaksi arkeani.

Kiitollisuudesta on tehty monia tutkimuksia eli on siis tieteellisesti todistettu sen olevan monellakin tapaa hyödyllinen ja ajattelin jakaa niistä muutamia myös täällä blogin puolella, koska koen olevani itse paljon motivoituneempi lisäämään uusia tapoja arkeeni kun tiedän selkeästi niiden olevan myös itselleni hyödyksi. Joten ehkäpä tämä postaus auttaa myös sua löytämään syitä kiitollisuus harjoitusten aloitukseen.

1. Kiitollisuus vähentää fyysisiä kipuja.

2. Kiitollisuus vähentää negatiivisia tunteita (kateus, viha, katumus jne.) Kiitollisuus lisää tutkitusti onnellisuutta ja vähentää masennusta.

3. Kiitollisuus parantaa unen laatua.

4. Kiitollisuus lisää empatian kykyä.

5. Kiitolliset ihmiset ovat sinnikkäitä, koska he pystyvät keskittymään hyviin asioihin kriisienkin keskellä ja sitä kautta palautumaan niistä nopeammin.

Uskon vahvasti siihen, että se mihin keskityn lisääntyy, josta kiitollisuus harjoituksissa on nimenomaan kyse, jonka vuoksi esimerkiksi positiiviset tunteet lisääntyy säännöllisten harjoitusten vuoksi, joka johdattaa taas siihen että voit myös fyysisesti paremmin jne.

Tärkeää harjoituksessa on se, että omistat huomiosi kokonaan harjoitukselle. Suosittelen myös kuvittelemaan kiitollisuuden aiheesi myös fyysisenä hyvänä olona kehossasi, jolloin saat harjoituksesta parhaan hyödyn irti.

Olen myös huomannut, että silloin kun aloitan jonkin minulle uuden harrastuksen tai vaikka tavan kuten meditoinnin on todella tärkeää että teen sen oikeista syistä. En siksi, että se kuulostaa hienolta ulkopuolisille, vaan siksi että siitä tulee itselle hyvä olo. Niin että tavasta ei tule velvollisuus tai pakko joka täytyy suorittaa vaan sellainen asia, jonka haluan tehdä oman hyvinvointini vuoksi.

xx Tiina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s