My new morning habits

Heippa, pitkästä aikaa. Oon vihdoin raivannut kalenteriin aikaa blogikirjoituksille ja tässä tulee ensimmäinen tämän viikon postaus.

Kaikki ketkä mut tuntee, tietää että oon suorastaan intohimoinen oppija mitä tulee itseni kehittämiseen. Uskon, että ainoa tapa olla onnellinen tässä elämässä on halu oppia ja kehittyä sekä rohkeasti seurata niitä omia mielenkiinnon kohteita. Ja kirjat on siihen mun mielestä paras väline. Tälläkin hetkellä kun kirjoitan tätä postausta kuuntelen äänikirjaa nimeltä ” Barking up the wrong tree” jossa puhutaan tieteen näkökulmasta sitä mitä menestys oikeastaan onkaan ja ennenkaikkea, miten jokainen voi sen saavuttaa. Todella mielenkiintoinen aihe!

Kirjojen avulla oon yksinkertaisesti tullut onnellisemmaksi ihmiseksi, koska käytän niiden oppeja omassa elämässä ja huomaan olevani todella paljon tyytyväisempi elämääni nyt kuin esimerkiksi viisi vuotta sitten. Kuitenkin oon kaukana täydellisestä ja opittavaa on loppuiäksi mutta uskon että oon menossa kuitenkin oikeaan suuntaan valinnoillani ja se riittää.

Olen viime aikoina ollut erityisen keskittynyt omiin aamurutiineihini, miettinyt mitkä vanhoista rutiineistani tekee itselleni hyvää ja mitkä ei palvele itseäni vaan päinvastoin on mulle jopa haitaksi ja tämän perusteella pyrkinyt muuttamaan niitä parempaan.

Jos aloitat päivän heti avaamalla puhelimen ja luet saapuneet viestit ja mailit, heräät päivään niin että annat muiden vaikuttaa mielialaasi ja näin koko tulevaan päivääsi.

Kun taas omistat päivän ensimmäisen tunnin vain ja ainoastaan itsellesi ja sinun hyvinvoinnillesi jaksat paremmin koko loppupäivän iloisena ja energisenä ja oot kaiken kaikkiaan parempi versio itsestäsi. Mikä on siis ainakin omalla kohdallani se tärkein juttu, miten voisin olla tänään vielä vähän parempi versio itsestäni.

Aamurutiinien muuttaminen alkoi minulla lokakuun aikana, jolloin olen yrittänyt herätessä omistaa ensimmäisen tunnin ainoastaan itselleni. Olen meditoinut, urheillut, kuunnellut äänikirjoja ja juonut kahvini rauhassa ennen päivän velvollisuuksia. Ja uskokaa pois tämä toimii! 

Mulla on edelleen joinakin aamuina automaattisesti puhelin kädessä samantien kun avaan silmät mutta oon pikkuhiljaa pääsemässä siitä eroon ja muistan laittaa puhelimen viimeistään siinä vaiheessa sivuun kun avaan instatilini. Jos oon ollut poissa kotoa yön yli oon yrittänyt tehdä ainakin yhden asian aamuisin joka saa olon hyväksi, kuten hetki ulkona rauhassa yksin hengitellen ja venytellen.

Ison eron huomaan nimenomaan omassa mielialassani. Aikaisemmin katsoin ensimmäisenä aamulla sähköpostit ja tulleet viestit ja saatoin roikkua sosiaalisessa mediassa helposti vartinkin ennenkuin olin edes päässyt sängystä ylös. Voitte vain kuvitella kuinka stressaantunut ja väsynyt olin usein, koska en ollut antanut itselleni aaamuisin ollenkaan aikaa tehdä sellaisia asioita, jotka antaa energiaa ei vie sitä.

Jos sinulla on vielä sinulle sopivat aamurutiinit hakusessa ja haluaisit muuttaa niissä jotakin, kannattaa aloittaa siitä, että mietit millainen olisi täydellinen tapa aloittaa jokainen aamu? Mistä asioista sinä saat energiaa ja mitkä vie sitä pois?

Tämän jälkeen kannattaa listata ne tavat ylös joita haluat alkaa toteuttaa ja sitten otat ne käytäntöön. Muista olla armollinen itsellesi myös tässäkin asiassa. Pienetkin askeleet on edistysaskelia ja pikkuhiljaa pääset varmasti tavoitteeseesi. Koko elämän tai vuosien ajan olleet rutiinit on vaikea muuttaa, joten aloita siitä mikä tuntuu itsellesi helpoimmalta asialta ja jatka sitten pikkuhiljaa seuraavaan. Ja jos joinakin aamuina et onnistu älä luovuta vaan kokeile uudestaan seuraavana päivänä. 

Ensi kertaan,

xx Tiina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s