10 Ways to be happier

Listasin 10 asiaa, jotka oivaltaessani koen olevani niin paljon onnellisempi ja tyytyväisempi omaan elämääni.

1. Älä perusta onnellisuutta materiaan

Sitten kun mulla on sitä, tätä ja tuota oon onnellinen. Kuulostaako tutulta ajatukselta? Raha tuo turvaa ja vapautta enkä sano että se on ollenkaan huono asia, päinvastoin, ainoastaan että siihen ei kannata PERUSTAA onnellisuutta koska voin taata että tulet pettymään.

2. Päivittäinen meditaatio

Lähes kaikissa onnellisuuteen liittyvässä kirjallisuudessa mitä olen lukenut, tämä mainitaan onnellisen elämän kriteerinä. On todella tärkeää pystyä hiljentymään kerran pari päivän aikana hetkeksi. Tämän rutiinin avulla olen saanut omat ahdistuskohtaukset minimiin. Mieli on paljon selkeämpi ja rauhallinen.

3. Muista että olet itse vastuussa KAIKESTA elämässäsi

Kun oikeasti otat vastuun omasta elämästäsi vasta sitten voit alkaa tehdä siihen tarvittavia muutoksia. Helposti syytämme muita elämämme huolista, epäonnistumisista ja murheista mutta kun oikein ajattelet asiaa, kukaan muu ei voi päättää miten sinä suhtaudut asioihin, mitä ajatuksia valitset, mitä valitset tehdä, ja ainoastaan sinä voit päättää miten reagoit hyviin ja huonoihin asioihin, joita tapahtuu elämässä kaikille. Opitko niistä? Katkeroidutko?

4. Älä mieti mitä muut sinusta miettivät

Yritän ajatella tämän niin, että vaikka tekisin jotain mistä en itse pidä, tuolla on silti aina joku joka haluaa arvostella. Joten ihan sama vaikka teen niitä asioita mistä oikeasti pidän!

5. Ympäröi itsesi positiivisilla ihmisillä

Tämä kohta on niin tärkeä! Ja niin vaikea. Koska voi olla että siinä lähipiirissä onkin se yksi henkilö, joka ei tuo sulle hyvää mieltä, se joka haluaa arvostella sinua kokoajan, tuomitsee herkästi sinua ja tekemisiäsi, on kateellinen sinulle tai omaa muuten negatiivisen asenteen. Irti päästäminen on vaikeaa varsinkin kun kyseessä on sinulle läheinen henkilö mutta jos huomaat ettet saa kyseisestä henkilöstä hyvää energiaa etkä tunne oloasi hyväksi, on silloin aika uskaltaa päästää irti. Jos kyseessä on esimerkiksi sukulainen etkä halua kokonaan katkaista välejänne niin vähennä yhteydenpitoanne ainoastaan pakollisiin asioihin.

Hakeudu niiden seuraan, jollainen itse haluat olla. Niiden, jotka ovat positiivisia, kannustavia, onnellisia, iloisia, luotettavia. Sellaisia, joiden seurassa voit olla täysin oma itsesi ja tunnet että sinut hyväksytään juuri sellaisena.

6. Valitse puoliso huolella

Toisin sanoen älä jää onnettomaan suhteeseen. Mikään ei ole koskaan tehnyt minua niin onnettomaksi kuin huono parisuhde ja toisaalta mikään ei ole koskaan tehnyt minua niin onnelliseksi kuin hyvä parisuhde. Vietät kumppanisi kanssa suurimman osan ajasta, joten pidä huoli siitä että valitset sellaisen, jonka kanssa sinulla on todella hauskaa, sellaisen jonka kanssa haluat viettää loppuelämäsi.

7. Älä yritä miellyttää muita

Yritin nuorena niin kovasti miellyttää kaikkia muita, että en välittänyt siitä mitä minä oikeasti halusin tehdä tai olla. Halusin vaan että minusta pidetään. Kunnes tajusin, että ainoa henkilö, jota minun täytyy miellyttää on minä itse. Joten kun seuraavan kerran haluaisit sanoa ei, mutta pelkäät että kaverisi, kollegasi tai perheenjäsenesi suuttuu, muista että kaikki on vastuussa omista tunteistaan etkä voi vaikuttaa siihen, miten joku muu reagoi jos sinä päätät tehdä jotain mitä sinä haluat tehdä.

8. Kuuntele intuitiotasi ja seuraa sitä

Jotta voit parhaiten oppia kuulemaan intuitiotasi suosittelen meditoimaan. Niin annat sille sun sisäiselle ja usein hyvin hiljaiselle äänelle tilaa ja opit tunnistamaan sen paremmin meditaation avulla. Olen huomannut, että aina kun seuraan omaa sisäistä ääntäni olen onnellinen ja aina kun olen tehnyt päätöksiä sen perusteella mitä joku muu minun haluaa tekevän olen onneton. Teen aina kaikki päätökseni, varsinkin ne suurimmat, intuition perusteella. Valitsen aina sen tien mitä sydän sanoo ja aina se on ollut oikea päätös.

9. Aseta tavoitteita

Mitä kohti haluat mennä, mikä on se juttu minkä haluat saavuttaa, millainen ihminen haluat olla.

Näitä kysymyksiä on hyvä miettiä aika ajoin ja kun tietää mitä kohti menee et kuluta aikaasi turhiin asioihin, vaan on helppo tehdä pienempiä päätöksiä päivän aikana kun sinulla on isompi tavoite mielessä. Oli se sitten urheiluun ja fyysiseen kuntoon, uraan ja ammattiin tai vaikkapa luonteeseen liittyvä tavoite. Tavoitteilla menet jotakin asiaa kohti etkä eksy sivuraiteille. Asettamalla jonkin päämäärään, tekemisilläsi on jokin tarkoitus ja niin elämästä tulee paljon mielekkäämpää.

10. Harjoita kiitollisuutta

Syvä kiitollisuuden tunne on paras ja nopein tapa tuoda onnellisuutta. Kun listaat joka päivä asoita, mistä olet juuri nyt kiitollinen, huomaat pian kuinka hyvin sun asiat oikeastaan ovat.

Tervetuloa seuraamaan myös sosiaalisen median tilejäni. Instagramissa löydät minut nimimerkillä @hervisionbytiina ja Twitterissä @hervisionbyT

Iloista viikkoa!

xx Tiina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s