How to create a home spa

Rakastan omia hetkiä kotona ja paras tapa rentoutua minulle on pieni spa hetki. Olen ottanut jo kauan aikaa sitten tavaksi pitää kerran viikossa oman hyvinvointihetken, joka yleensä osuu sunnuntaille. Silloin jätän puhelimen hetkeksi pois ja hemmottelen itseäni ihanilla ihonhoitotuotteilla.

Tykkään testailla erilaisia tuotteita sekä kasvojen iholla että vartalolla. Mulle on erityisen tärkeää, että tuotteissa on korkealaatuiset raaka-aineet, mahdollisimman paljon hoitavia ainesosia ja hyvä tuoksu on plussaa. Siksi suosin iholla laadukkaita, en yleensä niitä halvimpia kauneudenhoitotuotteita. Huom. kallis ei kuitenkaan aina tarkoita hyvää tuotetta. Ja se mikä toimii toisella ei välttämättä sovi itselle, joten ainoastaan kokeilemalla pystyy löytämään just itselle ne parhaimmat tuotteet. Onneksi on olemassa testereitä lähes jokaisesta tuotteesta, joita kannattaakin pyytää mukaan tavarataloissa ja kauneudenhoitoloissa. Oon itsekin löytänyt todella hyviä tuotteita kun oon ensin kokeillut niitä testerin muodossa kuten esimerkiksi tuon kuvissakin vilahtavan pienen Estée Lauderin DayWear Eye testerin, joka on täydellinen mun herkälle silmänympärysiholle.

Varsinkin kun on kyseessä tosi arvokas voide tai vaikkapa naamio, voi myyjältä pyytää testeriä ennen kuin tekee ostopäätöksen.

Jos ja kun saan joskus suunnitella oman unelmieni kylppärin olisi se sellainen mitä näkee usein Pinterestissä. Se olisi lähes kokonaan marmoria ja kylppärin molemmin puolin on his and hers altaat ja meikkipöydät ja ruutuikkunan edessä olisi ihana tassujalkainen amme, jossa voi siemailla viiniä kuumassa kylvyssä ja tuijottaa samalla ikkunasta näkyvää luontoa. Aijai, one day, one day!

Sillä välin kuitenkin nautin lämpimästä saunasta ja suihkusta, jotka on muuten ihan yhtä hyvä vaihtoehto. 😉 Spa hetkestä saa vieläkin ylellisemmän kun luo kylppäriin tunnelmaa tuoksu kynttilöillä, josta tulikin mieleen, että H&M Homessa on super ihanan tuoksuisia kynttilöitä just nyt!

Mutta nyt itse asiaan eli tässä mun viikoittainen spahetki kuvailtuna step by step.

Ensimmäinen askel

Sauna on todella hyvä silloin kun haluaa tehdä kasvohoitoja kotona, koska sen lämpö avaa ihohuokoset, jolloin ihoon imeytyy parhaiten kaikki naamiot ja voiteet ja siten niistä saa myös parhaan hyödyn irti. Joten aloitan siis spa hetken aina suihkulla, jossa pesen kasvoilta meikin, menen saunaan, jossa kuorin hyvin sekä kasvot että kropan.

Toinen askel

Kuorinnan jälkeen laitan naamion kasvoille. Yleensä käytän tuota kuvassa näkyvää hiilipohjaista naamiota, joka sekä kuorii ihoa mutta myös poistaa epäpuhtauksia ja kosteuttaa kun taas toisinaan käytän pelkästään kosteuttavaa naamiota, jonka jätän joskus kasvoille yövoiteen tapaan ja pesen sen aamulla, jonka jälkeen iho on ihanan pehmeä ja kosteutettu.

Kolmas askel

Sillä aikaa kun annan naamion vaikuttaa iholla (n.15-20min.) teen itselleni jalkakylvyn mun lemppari jalkakylpysuolaan, joka tuoksuu täydellisen ihanalle laventelille! Vinkki! Tässä kohtaa kannattaa käyttää myös hiusnaamiota ja antaa sen vaikuttaa samanaikaisesti kasvonaamion kanssa.

Neljäs askel

Sen jälkeen kun oon poistanut naamion kasvoilta iho tuntuu super pehmeältä, puhtaalta ja hoidetulta. Naamion jälkeen hieron kasvoille laadukasta kasvoöljyä ja hieron kasvoja sekä kaulaa ja decolteen aluetta Gua sha hierontakivellä. Hierontakivi aktivoi mm. kasvojen lymfakiertoa minkä vuoksi tuotteet imeytyy ihoon paremmin. Se myös pienentää ihohuokosia, silottaa ryppyjä ja tasoittaa ihon väriä. Kiveä suositellaan käytettävän päivittäin, jotta hyötyisit siitä parhaiten. Youtubessa on paljon videoita, siitä miten kivellä voi hieroa oikeaoppisesti.

Viides askel

Loppuvoiteet! Ensin lisään kasvoveden sitten seerumin ja lopuksi loppuvoiteen ja silmänympärysvoiteen. Mulla on todella kuivat jalat, suorastaan hilseilevän kuivat ja siksi oon yrittänyt niitä nyt kosteuttaa hyvin päivittäin. Näin joku aika sitten Victoria Beckhamin Instastoorissa, miten hän käyttää vartalolla jotain kosteusvoidetta johon sekoittaa sekaan kookosöljyä ja nyt oon testaillut sitä myös omalle vartalolle ja voin sanoa, että kannattaa kokeilla varsinkin jos sulla on helposti kuivuva iho. Victorialla on muuten todella mielenkiintoisia ihonhoitoon liittyviä vinkkejä Instassa, joita hän lisäilee sinne säännöllisin väliajoin eli kannattaa käydä tsekkaamassa jos oot kiinnostunut kauneudenhoidosta.

Miltäs tällainen spahetki teille kuulostaa? Pidätkö itse tällaisia ja jos pidät niin onko sulla jotain ehdottomia lempparituotteita?

Super energistä & tehokasta viikkoa! We can do this!

xx Tiina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s