5 reasons I love New York

Ihanaa heinäkuista keskiviikkoa! Nyt kun loma-aika on kuumimmillaan ajattelin tehdä meidän (mun & Matin) lempparikaupungista postauksen ja listata 5 syytä, miksi siitä on meille tullut niin tärkeä ja mieluinen kohde.

Olin noin 11 vuotias (vuonna 1999) kun Sinkkuelämää sarja alkoi pyöriä Suomen televisioissa. Muistan katselleeni niitä jo silloin ja ihastuin sarjan ansiosta myös kaupunkiin.

Tähän päivään mennessä oon päässyt vierailemaan New Yorkissa kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla olin siellä alkukesästä (kesäkuun alussa) ja toisella kerralla tammikuun alussa. Sään puolesta kesäkuu on ehdottomasti kivempi aika matkustaa, varsinkin jos tykkää lämpimistä kohteista. Siinä voi samalla yhdistää kaupunkiloman ja poolilla hengailun kun varaa esimerkiksi hotellin, jossa on (ulko)uima-allas. Monessa hotellissa on myös rooftop bar eli kattobaari, missä on ihana nauttia upeista maisemista, hyvän drinkin ääressä.

Tammikuun alussa taas parasta oli jouluvalot ja koristeet, joita oli vielä joka paikassa sekä alennusmyynnit. New York on myös todella kaunis talvella kun lumi on maassa. Turisteja ei ole myöskään niin paljoa, jolloin sinne myös lentää halvemmalla.

Mutta nyt siihen listaan! Johon oli muuten vaikea valita ainoastaan viisi parasta asiaa, mutta tässä ne kuitenkin ovat:

  • Tunnelma, voisin väittää, että missään muualla maailmassa ei ole samanlaista ilmapiiriä kuin Isossa Omenassa. Se vaan on jotain todella hienoa ja inspiroivaa, joka pitää jokaisen kokea koska sanoilla sitä on vaikea kuvailla.
  • Loputon määrä nähtävää ja koettavaa. Ikonisia rakennuksia, upeeta arkkitehtuuria ja elokuvien/sarjojen kuvauspaikkoja, Public Library, eri asuinalueet ja kaupunginosat, museot, Broadway esitykset, Bryant park, Flatiron District. Ohjelmaa ja tekemistä on kellon ympäri.
Flatiron District
Public library
9/11 muistomerkki
  • Ravintolat & kahvilat. Jos olet hyvän ruuan ystävä on Nyki täydellinen kaupunki just sulle pelkästään tämän syyn vuoksi. Hyviä ravintoloita on joka kulmalla ja ruokagenre on laaja. Bagelit, hampparit ja fish tacot on mun lemppareita ja siellä ihan omaa luokkaansa!:D
  • Central Park. Joka on sekä kesällä että talvella upea! Kesällä piknik, juoksulenkki tai soutuveneen vuokraus ja talvella siellä voi ihastella upeita maisemia ja välillä lämmitellä vaikkapa ikonisessa Plaza Hotellissa kahvilla tai syömässä muissa Central Parkin ravintoloissa/kahviloissa.
Central Park
St. Patrick’s cathedral
  • Shoppailu. Nykistä löytyy kaikkea kaikille. Itse ostan vaatteiden lisäksi hampaidenvalkaisuun tarkoitettuja hammastahnoja ja liuskoja sekä sellaisten kosmetiikkamerkkien meikkejä ja ihonhoitotuotteita mitä ei Suomesta vielä saa. Sisustuspuolella Ralph Lauren Home on ehdoton lemppari, mutta myös edullisista tavarataloista kuten Targetista löytyy todella ihania sisustustuotteita.
Macy’s tavaratalo jouluvaloissa
Meidän hotellin kattoterassin näkymät

Haluan ehdottomasti kokea New Yorkin myös syksyllä ja vaikka en teatterin ystävä olekaan, on jokin Broadwayn näytös vielä päästävä kokemaan ja paaaljon paljon muutakin!

xx Tiina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s