My summer skincare routine

Ihonhoidosta on tullut mulle vuosien saatossa erittäin tärkeä osa päivittäistä rutiinia. Itselläni on sekaiho, joka on talvisin todella kuiva (jopa atooppisen kuiva), kesäisin kuivuus helpottaa hieman,mutta olen huomannut silti tarvitsevani kosteuttavia tuotteita myös kesäisin.

Epäpuhtauksia minulla esiintyy lähinnä t-alueella. Nykyään iho pysyy suht hyvässä kunnossa ympäri vuoden hyvällä hoidolla, mutta esimerkiksi stressi ja huono ruokavalio vaikuttaa selvästi ihon kuntoon.

Lisäksi mulla on jäänyt teinivuosien aknesta pieniä arpia poskiin. Ihon värini on epätasainen ja punoittaa melko helposti ja varsinkin nenän alueella ihohuokoset ovat laajentuneet.

Ei siis mikään helpoin iho hoitaa, mutta ehkä siksi päädyinkin kauneudenhoitoalalle, koska halusin hoitaa omaan ihoani ja kiinnostuin sitä kautta eri hoidoista, tuotteista ja niiden ainesosien vaikutuksista.

Otin muutama viikko sitten kokeiluun suomalaisen ihonhoitosarjan tuotteet, joita on myös meidän hoitolassa käytössä. Ekopharmalla on ainakin kolmeen eri tarkoitukseen valmistettuja tuotteita, joista itse otin käyttöön Tyrni nimiset tuotteet, jotka ovat anti-aging tuotteita.

Tässä postauksessa en perehdy käyttämieni tuotteiden vaikuttaviin ainesosiin, mutta voisin tehdä toisen postauksen omista luottotuotteista, jossa sitten perehdyn enemmän ainesosaluetteloon.

Tällä hetkellä käytössäni on Tyrni – sarjan kasvojenpuhdistusemulsio, kasvovesi, kosteusvoide, silmänympärysvoide sekä naamio. Lisäksi aion kokeilla saman sarjan kuorintaa, kunhan saan vanhan käytettyä pois.

Ympäri vuoden pesen kasvot sekä aamulla että illalla. Tärkeintä puhdistusaineessa on se, että se ei ole liian vahva eli liian puhdistava ja tässä kohtaa moni tekeekin virheen, kun ihossa alkaa näkyä epäpuhtauksia. Hankitaan mahdollisimman tujut aineet, koska luullaan että niin kaikki epäpuhtaudet lähtee ihosta.

Liian puhdistavat puhdistusaineet kuitenkin vievät iholta mukanaan myös ne luonnolliset öljyt, jolloin kuiva iho tuottaa entistä enemmän rasvaa jolloin syntyy lisää epäpuhtauksia.

Eli siis hellävarainen putsari on kaikista paras, ja jos tuntuu että meikit ei sillä lähde pois, pese kasvot niin monta kertaa, että meikkiä ei enää irtoa.

Olen jo vuoden päivät käyttänyt kasvojenpuhdistusharjaa mikä on ollut yksi parhaimmista hankinnoista koskaan. Se irroittaa meikin ja epäpuhtaudet syvältä ihohuokosista saakka ja iho tuntuu miljoona kertaa puhtaammalta harjauksen jälkeen, kuin jos sen pesisi pelkillä puhdistussienillä tai vanulapuilla.

Pidän kerran viikossa itselleni spa hetken, jonka aloitan puhdistamalla ensin kasvot normaalisti, jonka jälkeen käyn saunassa, kuorin ihon ja teen tarvittaessa mekaanisen puhdistuksen, hieron kasvot ja decolteen alueen Gua Sha hierontakivellä ja laitan vielä lopuksi naamion vaikuttamaan iholle. Tekee niin hyvää sekä iholle että mielelle!

Mekaanisen puhdistuksen teen noin kerran kahdessa viikossa. Laajentuneet ihohuokoset saa pidetttyä pienempinä säännöllisellä mekaanisella ihon puhdistuksella, joka muuten kannattaa aina antaa tehtäväksi omalle kosmetologille. Niin varmistat ettei ihoon jää arpia, eikä ihon sisään pääse bakteereja tai muita epäpuhtauksia.

Kasvohoidossa käyn kerran kuukaudessa ja ehdoton suosikkihoitoni on timanttikuorinta, joka sopii mun iholle tosi hyvin. Se kirkastaa ihoa samantien ja kuorii kuolleen ihon tehokkaasti pois sekä imee samalla epäpuhtauksia ihosta. Hoidon jälkeen iho on ihanan pehmeä, kosteutettu ja kirkas ja meikki näyttää hoidon jälkeen super hyvältä.

Aurinkovoide on paras anti-aging tuote mitä kukaan voi käyttää! Välttelen nykyään suoraa auringonpaistetta ja kun haluan rusketuksen käytän ainoastaan itseruskettavia. Kesällä kannattaa pilvisenäkin päivänä käyttää suojakerrointa 30.

Minulle ihonhoidossa tärkeintä on käyttää tuotteita, joissa on laadukkaita, tehokkaita & hoitavia ainesosia ja että ne on samalla tuotettu eettisesti luontoa ja eläimiä kunnioittaen.

Toivottavasti saitte tästä vinkkejä omaankin ihonhoitoon.

Miten sä hoidat sun ihoa? Oletko jo löytänyt ne itselle sopivimmat tuotteet? Ja jos olet niin mielelläni kuulisin hyviä tuote vinkkejä.

Ihanaa alkavaa viikkoa,

xx Tiina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s